Bjørvika

Bjørvika - Oslos nye kulturelle sentrum

down icon

Bjørvika da og nå

Bjørvika er et av Norges tre viktigste historiske steder. Her ble Oslo grunnlagt i år 1050 av Harald Hårdråde. Det er en grunn til at de som kunne velge først, valgte å legge byen akkurat her. Tomten har fantastiske solforhold og ligger nydelig til innerst i vika. Her levde handelsfolk, håndverkere og sjøfolk tett, og veien var kort mellom bolig, arbeid og fest. 

I dag bygges det nærmest på hellig grunn. Arkeologiske funn under Dronning Eufemias gate forteller historien om et viktig knutepunkt og yrende handelssted. Nå er Bjørvika i ferd med å ta form som Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Det hele startet med Barcode, som er anerkjent som Oslos nye skyline. 

For å oppdage hva området virkelig har å by på, kan du ta turen innom en av de hyggelige restaurantene, besøke det varierte kunst- og kulturtilbudet, eller handle i en av butikkene du finner på gateplan. Når Bjørvika står ferdig, vil det være rundt 5000 boliger her. Alt dette, i kombinasjon med næringslokalene i Barcode, danner et rikt byliv som har alt av opplevelser og fasiliteter du kan ønske deg. 

Barcode, Bjørvika
Bjørvika
Historien-om-Bjørvika
Vaaghals restaurant i Barcode
Kunsthall Oslo, Barcode
Galleri i Bjørvika
Faust skobutikk i Barcode
Bjørvika

Ditt nye nabolag

Dronninglunden ligger ved Dronning Eufemias gate, sentralt i Bjørvika. Gaten som er oppkalt etter Eufemia, Norges middelalderdronning fra 1299 til 1312, er i dag en attraksjon i seg selv. Oslos nye paradegate har 300 trær av 50 ulike arter fra hele verden plantet parallelt med trikkeskinnene, restaurantene og butikkene som strekker seg langs hele gaten.

Bygulvet i Bjørvika utvikler seg til å bli en destinasjon som reflekterer en urban livsstil og områdets unike arkitektur. Butikker med fokus på nordisk kvalitet og design, kreative byråer, gode restauranter, kafeer og barer, vil sammen med et variert og engasjerende kunst- og kulturtilbud, skape et attraktivt nabolag.

Barcode

Barcode byr på et spennende utvalg av aktører på
gateplan, med over 30 restauranter, butikker og
kulturtilbud i alle sjangre.

Grøntområder

Bjørvika er rammet inn av det beste byen har å by på av natur. Både fjorden og ulike grøntområder blir dine nærmeste naboer. Middelalderparken, havnepromenaden, Ekebergparken og Sørenga sjøbad er bare korte spaserturer unna. Vil du litt lenger avsted er Oslo Sentralstasjon og annen kollektivtransport like i nærheten.

Allmenningene

Bjørvika får luftige byrom i form av syv allmenninger, som strekker seg gjennom området og ned til havnepromenaden. Når promenaden står helt ferdig, vil den være 9 km fra Frognerkilen i vest til Alna i øst. Almenningene blir grønne pusterom, med variert utforming. Noen vil by på muligheter for aktivitet, servering og handel, andre vil være tilrettelagt for rekreasjon. Stasjonsallmenningen ligger nærmest Dronninglunden, og blir et åpent samlingspunkt for avkobling.

Grønne gaterom

Gatene Operagata og Rostockgata vil i området fra Stasjonsallmenningen til Kongsbakken bli opparbeidet som sykkel- og gågater, med et ca. 5.5 meter bredt felt for sykler. Gatene er tilpasset for gode solforhold, uteservering og trafikk som taxi og varelevering. Gjennomkjøring med personbil blir ikke tillatt.

20170105view_A
ute
20170105view_B
20170105view_C

Omkranset av kunst og kultur

Med landemerket Operaen, kunstfotogalleriet Shoot Gallery, Kunsthall Oslo og prosjektgalleriet Munchmuseet i bevegelse, vokser Bjørvika allerede i dag frem som Oslos nye kunst- og kulturstrøk. Med de nye kulturelle hjørnesteinene Deichmanske hovedbibliotek og Munchmuseet, vil området i enda større grad bli et kulturelt tyngdepunkt i hovedstaden.

Deichmanske hovedbibliotek

Deichmanske bibliotek blir et multifunksjonsbygg på 20 000 kvm over fem etasjer. Biblioteket vil vise mer av sin store boksamling enn tidligere, samt friste med kino, restaurant, debatter og foredrag. Med åpningstid 10-22 hele uken, vil Deichmanske ha 2 millioner besøkende i året. Dette blir hele Oslos kulturelle storstue.

Munchmuseet

Et steinkast fra biblioteket er Munchmuseet i ferd med å reise seg. Dette åpner i 2020, med elleve flotte utstillingssaler, restaurant med takterrasse, museumsbutikk, scener og undervisningsrom. Bygget på 13 etasjer vil strekke seg 60 meter over havoverflaten. Museet vil bli en av Norges største turistattraksjoner, og man forventer 500 000
besøkende i året.

Når Munchmuseet og Deichmanske åpner, har Opera-
huset allerede vært en publikumsmagnet i Bjørvika i 12 år. Den karakteristiske marmorprofilen er kjent i hele Norge, og blant arkitekturinteresserte verden over. Mange besøker Den Norske Opera & Ballett for å beundre arkitekturen og for å oppleve bygget som er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta.

Operahuset
Deichmanske
RS4786_Deichman-PlazaView_2013RGB2
uten-navn-7

Ja takk!

Jeg ønsker informasjon om boliger
og andre nyheter i Bjørvika.

Du har vist interesse for leilighetene:
-

Takk for din interesse

Du vil motta en brekreftelse på e-post.
Vi vil holde deg informert om Dronninglunden og hva som skjer i nabolaget rundt.